TEST: MSI PRESTIGE 15 A12U
Lettvekter som gjør det den skal
En fin laptop for ytelse i en hverdag med mye bevegelse.
MSI sin Prestige 15 er en del av serien Business and Productivity. Der finner vi Summit og Modern som også er ment for business, som har ulike størrelser og fyller ulike behov. Prestige er ment til å gi god ytelse i en lett maskin, og der leverer den.
Førsteinntrykk
Denne laptopen er ultralett, med sine 1,69 kilo, noe som er kjekt for en laptop på farta. Den gir en behagelig skriveopplevelse, med et tastatur som taster mykt og med grei hastighet.
Særlig de avslipte kantene rundt trackpaden og tastaturet gjør at hendene hviler godt og håndleddene slipper skraping. For noen som skriver mye i jobben slik som undertegnede, er dermed opplevelsen av skrivearbeid veldig behagelig. Tastene har god respons og henger med når det blir litt tempo.
På portfronten får du alt du trenger, og mer enn for eksempel Apple leverer. Det er to Thunderbolt-porter, to usb-porter, en HDMI-port, audiojack samt en microSD-kortleser. Webkameraet er av typen IR HD, med 30fps og 720 p, noe som fungerer helt greit.
På innsiden
MSI har sine røtter i gaming og har et uttalt fokus på ytelse, noe som er merkbart. Med en 12 generasjons intel core i7-prosessor og NVIDIA GeForce RTX 30-serie grafikk har man mye å gå på med Prestige, og den tåler tyngre prosesser.
Når det gjelder skjermen er det opptil 4k UHD resolution, med true color-technology og AdobeRGB 100 prosent color gamut. Med andre ord får man en grei nøyaktighet på fargerepresentasjon, noe som kombinert med kraften i Prestige gjør den godt egnet til arbeid med grafikk.
Den er også grei for strømming eller gaming. Den kan bli litt varm ved krevende prosesser, men det er ikke så uforventet med en såpass slank laptop. Hvis du er avhengig av stillhet mens du jobber, er det ulike innstillinger som kan hjelpe på viftebråk eller varmen. Men hvis du skal kjøre tyngre prosesser hyppig og ønsker en stille laptop, er det ikke sikkert det er Prestige du skal gå for.
For ulike batteri-settinger kan du velge mellom high performance, silent eller super battery, som vel ikke krever noe særlig forklaring. Det gir fleksibilitet i bruk. Prestige 15 kommer med et 82 watt-batteri, med thunderbolt-hurtiglading på 100 watt.
Konklusjon
Prestige slår kanskje ikke Dell eller Apples Core i9-prosessorer, eller ultra-høykontrast OLED-skjermene i Dells XPS 15, men den slår dem på et vesentlig punkt: pris og vekt. Du får rett og slett en grei deal, og det i en laptop som er behagelig for hverdagsbruken. Prisen for en Prestge 15 ligger på rundt 17 000 kroner.
Vi skriver og stirrer i skjermen hver dag, og hvis vi reiser mye så er den i sekken eller på fanget også. Og der er Prestige 15 mer enn god nok.