SOSIALT: Nå er Oslo politidistrikts nettpatrulje på plass i sosiale medier. De finnes på Facebook, Snapchat og Instagram. (Bilde: Skjermbilde fra Facebook)

Oslo politidistrikt med nettpatrulje

Seks politibetjenter skal patruljere Facebook, Instagram og Snapchat. Fokuset er på barn og unge, men alle kan ta kontakt.

Publisert Sist oppdatert

Som det første politidistriktet her til lands har Oslo politidistrikt nå opprettet sin egen nettpatrulje. Fra før har Kripos vært på plass en god stund, mens politidistriktene altså har ligget etter.

Ifølge en melding fra Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) skal alle politidistrikter framover opprette sine egne nettpatruljer, for å gi et lavterskel tilbud for råd og veiledning, og svare på spørsmål fra publikum.

Lavterskeltilbud

Hensikten med en nettpatrulje er å være enkelt tilgjengelig for de som kanskje ikke ønsker å ringe politiet, eller møte opp på en politistasjon.

– Vi ønsker å være på nettet for å vise at det er enklere å nå oss, være mer tilgjengelig og gi et lavterskeltilbud hvor vi skal informere og gi kunnskap og kompetanse. Vi skal ikke jobbe med straffesaker, men det skal være kriminalitetsforebyggende, sa politioverbetjent Anne Katrin Storsveen da nettsiden Politiforum omtalte satsingen i sommer.

Tilbudet nettpatruljen i Oslo politidistrikt gir er foreløpig begrenset til dagtid, men de vil utvide arbeidet til kveldstid på sikt. Arbeidet vil foregå via deling av innhold, historier, råd og veiledning, for å bidra til et tryggere internett.

Tre plattformer

I første omgang er det de store og mest utbredte sosiale mediene nettpatruljen til Oslo politidistrikt fokuserer på: Facebook, Instagram og Snapchat. Der har politiet valgt å lage tre forskjellige brukernavn:

· Instagram: @nettpatruljen («Nettpatruljen»)

· Snapchat: @nettpatoslo («Nettpatruljen Oslo»)

· Facebook: @nettpatruljenoslo («Politiets nettpatrulje - Oslo»)

Nettpatruljen ble offisielt lansert den 4. september i år.