TEST: Oneplus 10 Pro
Flaggskipdödaren er blitt et flaggskip
Vi er inne i tiende generasjon fra Oneplus, og selskapet som en gang virket som en spenstig utfordrer har definitivt blitt mer voksen.
10 Pro har funnet veien til Norge etter å ha vært ute i deler av det asiatiske markedet i noen måneder allerede, og leverer som forventet.
Sett i forhold til fjorårets 9 Pro har telefonen nær identiske mål, dette er med en 6.7 tommers skjerm med andre ord en relativt stor telefon. Vi liker godt størrelsen og tror Oneplus har strukket seg så langt de kan uten å havne i Samsung Note-territoriet som krever tohåndsbruk.
Koketopp-kameraer
Noen av knappene er flyttet på, men designet er stort sett det samme som fjoråret. Den største forskjellen finner vi på baksiden der Oneplus har emulert Samsung og laget en kamerapakke som lett kan forveksles med en gammeldags koketopp. Selve kameraobjektivene har nesten de samme spesifikasjonene som tidligere: et 48 mp f/1.8 hovedkamera, en 50 mp ultrawide f/2.2 og en telefoto på 8 mp f/2.4. Selfie-kameraet har derimot fått en oppgradering som dobler oppløsningen til 32 mp. Med andre ord, ingen store overraskelser på kamerafronten.
Oneplus snakker likevel ikke så mye om selve objektivene, og mer om samarbeidet med Hasselblad når det kommer til programvaren. Her har Oneplus kommet med nye fargefiltre som skal være utviklet hos Hasselblad, samt funksjoner som en egen modus for lang lukkertid, flere RAW-muligheter, HEIF-muligheter og manuelt videoopptak.
Den nye vidvinkel-linsen kan ta bilder i hele 150 grader, og kommer også med et såkalt Fisheye-filter om du vil at bildene dine skal se ut som skate-videoer fra tidlig 90-tall. Det vil vi, og det liker vi. Vi kunne ønsket oss videomuligheter med denne, men det er foreløpig ikke tilgjengelig. På videosiden klarer 10 Pro å ta opp 8K med 24 bilder i sekundet, og opp til 120 for sakte film om du filmer i 4K.
Kameraet leverer litt som forventet, uten at vi ble blåst av banen. 10 Pro tar for all del glimrende bilder, vi lar oss fremdeles imponere av hvordan den håndterer mørke omgivelser, men ikke noe utover hva vi forventer av telefoner i 10.000 kroners-klassen.
Under panseret
10 Pro bruker årets toppmodell fra Snapdragon, 8 Gen 1. Det er så godt det kan bli om du bruker Android, og telefonen sliter heller ikke med noe av applikasjonene i vi brukte i våre tester. Kombinert med 12 gigabyte ram og lagringsplass på 256 gigabyte har den med andre ord alt som skal til. Oneplus har også inkludert et system der du kan gi opp en del av lagringsplassen til bruk som ram, vi opplevde likevel ikke store endringer i ytelsestestene når dette var aktivert.
Hurtigladeren som følger med i esken er på hele 65W og vi ladet telefonen fra null til 100 prosent på under en halvtime.
Oneplus eller Oppo?
Og her dukker baksiden litt opp. Der Oneplus tidligere priset seg godt under konkurrentene og leverte like godt, virker utviklingen å ha stagnert litt og vi ser tydeligere tegn på at Oneplus følger strømmen istedenfor å svømme mot den. Samtidig er den fremdeles priset godt under konkurrentene, men vi har blitt så vante med at Oneplus leverer noe nytt og oppfriskende hver gang.
Det kan ha sammenheng med at selskapet slo seg sammen med Oppo i 2021, og kanskje ble Oneplus inspirert til å levere mer tradisjonelle telefoner. Det er ett tydelig bevis som følger med telefonen; Onpleus har ikke lenger laget laderen, men gått over til Oppos Supervooc-ladere. Kabelen er fremdeles rød, men selve laderen har kun USB-A utgang der Oneplus tidligere har insistert på USB-C.
Konklusjon
Oneplus 10 Pro er en glimrende telefon, og absolutt et flaggskip. Vi savner det lille ekstra vi er vante med fra merket, og håper det kommer flere spennende modeller i fremtiden. Årets generasjon kommer heller ikke med en billigere 10-modell slik vi har sett tidligere, og vi forventer isteden en god oppdatering på Nord-merkevaren senere i år.
Oneplus er fremdeles telefonen vi foretrekker i daglig bruk, mye på grunn av et glimrende og minimalistisk grensesnitt bygget på android. Selskapet lover også å oppdatere telefonen gjennom tre store android-oppgraderinger. Alt er mer enn bra nok, og du får fremdeles mer for pengene her enn hos konkurrenten. Vi bare håper Oneplus kan unngå Motorola-fellen og atter igjen prøve å svømme mot strømmen. Den er likevel meget enkel å anbefale om du vill ha topp ytelse til medium pris.