KLAGER: Mange tidligere Twitter-ansatte går til sak i kjølvannet av masseoppsigelsene som kom da Elon Musk tok over selskapet. (Foto: Unsplash)

Søksmålene hagler etter Elon Musks Twitter-oppsigelser

Mange av dem som har fått sparken etter at Elon Musk tok over Twitter og kvittet seg med over halvparten av de 7.500 ansatte, går til sak mot mangemilliardæren.

Publisert

– Det er svært bekymringsfullt at verdens rikeste mann tror han kan trampe på ansattes rettigheter og ikke trenger å følge loven. Vi har tenkt å stille ham til ansvar, sier advokat Shannon Liss-Riordan.

Hun leder en av sakene mot Twitter, der kjernen er at de ansatte mener de ikke har fått sluttvederlagene de var blitt lovet før Musk tok over. Dette inkluderer bonuser og opsjonsavtaler som ble inngått for å lokke folk til å bli i selskapet.

Andre har gått til sak etter Musks bryske ultimatum om å enten slutte seg til hans beinharde arbeidsplan eller slutte med tre måneders etterlønn. Advokatene mener dette var en masseoppsigelse som ble maskert som noe annet for å sno seg unna Californias lov som blant annet pålegger arbeidsgivere å gi 60 dagers varsel ved slike nedskjæringer.

Flere ansatte kjemper også imot Musks motvilje mot hjemmekontor. Ansatte med funksjonshindringer og helseproblemer mener kravet om å komme tilbake på kontoret er diskriminerende.

I tillegg til et voksende antall søksmål og voldgiftsklager etter oppsigelsene, har myndighetene i San Francisco fått en klage på ulovlig ombygging av kontorlokaler til soverom slik at ansatte kan sove på jobben. Byen har varslet en inspeksjon av lokalene.