MACWORLD

Foto: Satechi

Finn mitt passdeksel

Test: Satechi både beskytter ditt RFID-pass og lar deg finne det med Apples Find My.

Publisert

Enten du er på reisefot eller trenger et trygt sted for boardingkort (ok, det henger gjerne sammen) eller dine bankkort så er Satechis passdeksel tingen for deg.

De nye smart-passene våre har innebygde radiobrikker som gir tilgang til data om deg som er lagret i passet. Ja, du kan faktisk selv teste dette med Polities ID-tjeneste app, se under.

Men om du ønsker å beskytte deg mot at andre skal få tilgang til dine data, og i verste fall kopiere de, da trenger du en form for beskyttelse som blokkerer signalene. 

Og der er her Satechi kommer inn i bildet med sitt Passdeksel i sort vegansk skinn (som visstnok føles veldig autentisk). Det har RFID-blokkering for ekstra sikkerhet, samt integrert Find My -tracker dersom uhellet er ute. Dekslet har også flere lommer for bankkort og slikt, som kanskje også trenger beskyttelse.

Sporingsenheten gjør at du kan lete opp dekslet over Find My-tjenesten på en iPhone eller Mac, og også gi beskjed om å spille av et lydsignal (80-90 dB) over den innebygde høyttaleren. 

Høyttaleren og sporingsbrikken trenger å lades fra gang til gang, og det kan du gjøre trådløst over en MagSafe-lader. 849 kroner koster herligheten fra Satechi direkte (eller det vil si: den offisielle nordiske distributøren Vendora). 

Har det noe for seg? Vår svenske søsterpublikasjon macworld.se har testet det hele, og sier seg fornøyd med en skår på 4 ut av 5.