Sikkerhetsbransjen går sammen for å tette hybrid-hullene
Trend Micro har fått med seg eksklusivt lag i økosystem for å bedre synlighet og kontroll i moderne, hybrid infrastruktur.
Den nye, komplekse, virkeligheten i hybride infrastrukturer gjør at leverandørene i sikkerhetsbransjen tenker i nye baner. Der man tidligere bygde egne arkitekturer, går trenden tydelig mot industristandarder og samarbeid for å utveksle informasjon og sørge for at trusler ikke havner mellom to stoler.
Trend Micro lanserer et økosystem de kaller Trend Micro One. Initiativet tar sikte på å skape en enhetlig plattform der en omfattende liste av teknologipartnere og for den saks skyld konkurrenter, går sammen for å bedre fange opp, tolke og forstå trusler på tvers av leverandører og produktporteføljer.
– I overgangen til skyen har verden bare blitt enda mer komplisert. I dag finnes det såpass mange nisje- og punktløsninger, at hvis man ikke klarer å finne standarder som kan dele informasjon og kommunisere med hverandre vedrørende sikkerheten, blir utfordringen uhåndterlig, sier salgsingeniør Kristian Samstad fra Trend Micro Norge.
Ifølge analyseselskapet Gartner anskaffer eller utvikler leverandører i økende grad tilstøtende teknologier og integrerer dem i en felles plattform. Fordeler oppnås best når integrasjonen minimerer konsoller og konfigurasjonsplaner, og gjenbruker komponenter.
Lang liste
De innledende partnerne i økosystemet omfatter Bit Discovery, Google Cloud, Microsoft, Okta, Palo Alto Networks, Servicenow, Slack, Qualys, Rapid7, Splunk og Tenable.
– Vi ønsker å samle alt på ett sted slik at man får et enhetlig sanntidsbilde av sikkerhetssituasjonen til virksomhetene. Fullstendig oversikt og tilgang til all relevant sikkerhetsinformasjon gjør det enklere å forholde seg til sikkerheten, uten å kompromisse på kvalitet. Med Trend Micro One kan vi tilby dette til kundene våre, sier Samstad til Computerworld.
Troen på at alt blir sikrere bare man går over til skyen har vært ledende de siste årene, men for mange er virkeligheten at infrastrukturen har blitt mer komplisert og mindre enhetlig.
Har angripere hatt gode dager fordi systemer ikke har snakket med hverandre?
– Ja, det vil jeg påstå. I mange tilfeller ser man tegnene til det når man går tilbake i loggene. Utfordringen frem til nå har vært at man ikke har hatt et godt nok system på plass for å utveksle informasjonen og formidle den videre til IT-sikkerhetsteamet, sier Samstad.