På jobb i sommerferien

Selv om mange av oss tar ferie under de varmeste sommerdagene, er det fortsatt noen som må logge seg på og gjøre en innsats for arbeidsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom sommeren har Computerworld tatt tempen på it-folka på sommerkontoret. Oppgaver og lokasjon varierer; noen er på hytta, andre på kontoret. Det er også kreative initiativ med popup-café i hagen, og morsomme utenlandsturer uten planlagt endemål. Mange er sporty, men det er også de som nyter late dager. Her kan du kose deg med et knippe bilder fra folka i it-bransjens forskjellige sommerkontor.

(Alle foto: privat)

Mona Lysebo

Mona Lysebo:  Mona Lysebo i Sikri sitt sommerkontor flyttes rundt omkring i Norge – med bobilen. Det blir som regel en god miks av kyst, fjell, by og bygd.  Ofte får hun tips fra kundene om fine steder å besøke. Det er gjerne steder som ikke står på de typiske turistsidene, men som er minst like vakre, forteller hun.

Nelly Flatland

Nelly Flatland: Nelly Flatland i Atea har benyttet sommeren til å lade opp til den nye rollen som konserndirektør. Det skulle hun gjøre gjennom å  bade i kaldt vann, kysse barnekinn som er klissete av is, tre markjordbær på strå, male på hytta, gå barbeint, være spontan, sitte for lenge oppe i sommernatta, drikke kaffe i morgensola på trappa, høre lyden av dovne insekter som summer, kjenne buldringen av sommerens tordenvær og våkne av strimer med sol gjennom gardinene.

Julie Lorch-Falch

JulieLorch-Falch:  Julie Lorch-Falch Chrissafopoulos i Inmeta Consulting besøkte gresk slekt i Halkidiki og spise deilig gresk mat. Hun har også drevet en egen popup-kafé i egen hage. Det er et slags moderne konsept som møter servering som er huslig og tradisjonell – med litt mormor-aktig stil over kakene og serveringen. 

Johannes Fatland Skeie

Johannes Fatland Skeie:  Johannes Fatland Skjeie fra Skatteetatens it-divisjon har hjulpet fem sommerstudenter med å lage nytt dashboard for web-analyser denne sommeren.  Dette er også Skeies første år i full jobb, og uten feriepenger holdes ferien til et minimum. Det har likevel vært rom for mye gøy: Han har badet så mye som mulig, besøkt venner, brukt tid med sin høygravide søster (og kanskje etter hvert blitt onkel?), feiret pride og spilt Zelda i regnværet. 

Andrea Sophie Olsen

Andrea Sophie Olsen: Andrea Sophie Olsen i Capgemini Invent hadde mange prosjekter på gang før sommeren, og hadde planer om å sette ny rekord i konseptet «variert arbeidshverdag».  Det ble også tid til litt ferie. Først en 10 dagers roadtrip i Italia, med vindsurfing og vulkan-klatring. Deretter vendte hun snuta mot den norske skjærgården. Ettersom typen hennes er en ekte sørlandsgutt, blir det turer ut i "båden" nesten hver eneste dag. Det passer perfekt ettersom Olsen elsker å putre av gårde langs kysten, med titalls bad og høy iskremføring. Selv om Italia blir bra, er det trolig lite som kan slå lyden av måkeskrik og bløte konsonanter!

Tom Smith

Tom Smith: Tom Smith i IFS har et lite gårdsbruk på Rena. Her blir det noe jobbing denne sommeren, men det også tid til vedhogst, bading, fisking og sykling.  I tillegg til oppholdet på Rena blir det også en uke i Karpathos i Hellas, hvor det forhåpentligvis ble mye tid til windsurfing.

Eirik Vigeland

Eirik Vigeland:  Eirik Vigeland i Boligmappa har for det meste brukt sommeren til riving og snekring. Han bygger på en ny etasje i huset, og det gamle taket må rives. Dermed ble Mac og mail byttet ut med brekkjern og motorsag. Det hele ble selvfølgelig flittig dokumentert i Boligmappa. Det ble heldigvis også tid til bading og grilling. Som familiefar i suburbia som pusher 40, har han et arsenal av griller. Favoritten er en Traeger smoker, som gjør om seige stykker til brisket, pulled pork, spareribs og mye annet digg. 

Anne Gretland

Anne Gretland: Anne Gretland i Fotoware har hatt en hybrid sommer, hvor hun har sjonglert mellom hjemmekontor, kontoret i Oslo, og kontoret i Sveits. Gretland og ektemannen bestilte seg også enveis-billetter til Porto i Portugal. Herfra var planen å ta tog eller fly til steder de ønsker å besøke i Europa. – Jeg liker å bruke sommeren til å utforske nye steder, og la hjernen få oppleve nye impulser og inntrykk. Det er slik jeg får inspirasjon og energi, forteller Gretland. 

Ane Garborg Tronsaune

Ane Garborg Tronsaune: Ane Garborg Tronsaune, Senior CRM-Konsulent i Prosesspilotene løper mye. Hun løper etter ettåringen, og sammen med mannen. Hun har satt seg flere mål, blant annet et Grete Waitz-løp og halvmaraton med kolleger. Det skal foregå i Drammen denne høsten. Dessuten er det fint med god kondis når hun nå bruker arbeidsdagene på å sjonglere mellom to store og spennende CRM-prosjekter basert på Microsofts løsninger.