Tredjeplass for NTNU-studenter

Norske studenter var med i finalen i teknologikonkurransenImagine Cup. I dag fikk de tredjeplassen i India.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er kjempestort. Det er mange på plass her, fra den indiske regjeringen til Microsfts visepresident. I tillegg til prisen fikk det norske laget en utmerkelse fra British Telecom, for innovasjon, som ett av seks lag som BT har plukket ut., sier Frode Kristensen i Dehli, India, på telefon til Computerworld.no.

Med programmet MediWatch kvalifiserte de fire NTNU-studentene seg til siste og avgjørende runde i Imagine Cup, verdens største teknologikonkurranse for studenter.

Det norske laget hadde dermed en mulighet til å vinne konkurransen som har gått verden over og har engasjert 65.000 studenter. Til slutt ble det altså tredjeplass.

- Akkurat nå har avslutnigsfestivalen begynt. Vi venter resultatene i løpet av et par timer. Alle er veldig slitne, og spente på hvordan dette vil gå, sa Kristensen tidlgiere i dag på telefon til Computerworld.no.

Kristensen er ansatt i Microsoft Norge og følger NTNU-studentene på sin reise. Imagine cup er et Microsoft-initiativ som ble iverksatt i 2002, og retter seg mot verdens teknologistudenter.

Å leve friskere og sunnere liv

Emnet i år var "En verden hvor teknologi gir oss muligheten til å leve friskere og sunnere liv". Lagene har utviklet prosjekter som løser konkrete helseproblemer vi står overfor i dag. Løsningene skal kunne implementeres og tas i bruk i det virkelige liv.

- Vi startet med 41 lag, så ble det 12, og i siste runde er det bare seks igjen. Nordmennene har gjort det veldig bra, og jeg har en god følelse. Men det handler ikke bare om å vinne, sier Kristensen.

Etter innledende runder ble det onsdag kveld annonsert at Brasil, Kina, Danmark, Italia, Japan og Norge går videre til den endelige finalerunden i Imagine Cup 2006.

Lakselv, Fredrikstad og Oslo i Dehli

Lagene konkurrerer innen 6 kategorier: Programvareutvikling, it, kortfilm, algoritmer, grensesnittutvikling og "Project Hoshimi: Programming battle", en online utfordring hvor det handler om å lage den beste og raskeste koden for å løse en rekke utfordringer.

Finalen ble avholdt i Delhi, India. På det norske laget var Gøran Hansen (24) og Jonas Follesø (22) fra Lakselv, Hans Olav Norheim (21) fra Fredrikstad og Jan-Kristian Markiewicz (25) fra Oslo.

NTNU-laget deltok i kategorien ”Programvareutvikling”. De fire guttene har utformet programmet MediWatch, som kan avlese og analysere målinger fra medisinske sensorer, hvorpå resultatene kan sendes pårørende og foreldre trådløst. Diabetes- og hjertepasienter er blant de første som kan få glede av løsningen.

Vinnerlaget mottar da en pris på 25 000 dollar.

Les også: Cup-feber i India