SOMMERKONTORET:

FULGT MED PÅ EM: Siden de fleste er på ferie har det vært en liten og sammensveiset gjeng som har holdt fortet i Twoday. De har fått unnagjort mye arbeid, med masse fokus og lite distraksjoner. På fritiden har Fredrik Waaler kost seg med grillmat og flere turer til Kontraskjæret for å se på EM. (Foto: privat)

Har fått unna mye arbeid i sommer

Likevel har Fredrik Waaler i Twoday unnet seg en og annen is også. I alle fall om det har vært fint vær.

Publisert

Navn, stilling og bedrift:

Fredrik Waaler, Business Analytics Consultant Twoday.

Hva jobber du med i sommer:

I sommer jobber jeg med migrering av en eksisterende analysplattform til Microsoft Fabric. Her samler vi logikk som tidligere har vært spredd utover flere teknologier, bl.a. SSIS, ADF, Dataflows, SQL-prosedyrer, MQuery og mer. Dette gjør vi for å forenkle fremtidig utvikling og vedlikehold, men også for å imøtekomme større datamengder og for å forbedre ytelse generelt. I tilegg til Fabric bruker vi DBT for å utvikle transformerings-logikken, med warehouses i Fabric som storage & compute. Det gjør det i mine øyne veldig mye enklere å skrive transformasjonene i SQL!

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Jeg har stort sett vært på kontoret, selv om det også har blitt noen dager på hjemmekontor her og der. Siden de fleste er på ferie har vi vært en liten, men sammensveiset gjeng. Vi har fått unnagjort veldig mye arbeid og det har vært høyt fokus med nesten ingen distraksjoner, men vi har selvfølgelig tatt oss tid til en liten ispause og noen minutter i sola her og der :) De dagene det har vært fint vær blir det jo gjerne noen aktiviteter sammen etter jobb også. Det har f.eks. blitt en del grilling og turer til kontra for å se på EM.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren?

Jeg har ikke så mye med AI helt direkte i sommer, i alle fall ikke på utviklingsfronten. Men AI går jo igjen i alt vi holder på med! Om det er å bruke Copilot i Data Factory eller for å auto-matche schemas i SnapLogic. Har også brukt litt tid på Azure AI Services i forbindelse med en Fabric-sertifisering jeg tok. Også kommer man jo ikke unna ChatGPT! (Selvfølgelig uten kundedata!)

Hva gjør du på fritiden i sommer?

Det har jo blitt mye EM da. Ellers går det jo mye i å generelt henge med venner, enten det har vært grilling, helgeturer eller å bare være ute å nyte det lille godværet som har vært.