SOMMERKONTORET:

NYE HOBBYER: Solfrid Liland, Markedssjef Epson Norway har funnet en ny hobby i golf. Og så er hun blitt inspirert av Bonsai-kunsten denne sommeren. (Foto: privat)

KI foreslo at jeg kunne svare dette: På golfbanen er AI mitt hemmelige våpen

Solfrid Liland i Epson Norway har funnet en ny interesse i golf. Hun benytter likevel ikke kunstig intelligens på golfbanen, selv om verktøyet selv foreslo at hun kunne skrive det som svar på ett av spørsmålene i denne spalten ...

Publisert Sist oppdatert

Navn, stilling og bedrift:

Solfrid Liland,  Markedssjef Epson Norway.

Hva jobber du med i sommer:

Sommeren er litt roligere siden vi ikke har så mange aktiviteter med forhandlere, men ettersom vi lanserer nye kampanjer og fine produkter, både til IFA og spredt utover året, er det likevel ganske mye som skal klargjøres i løpet av sommeren. Produktinformasjon i form av pressemeldinger, oppdatering av websider, brosjyrer og LinkedIn. I tillegg skal Meta-innhold produseres og publiseres. Det er i ferien man virkelig har tid til å se og søke informasjon på SoMe og det er viktig å være relevant. Budsjetter og månedsavslutning kommer man ikke unna og det kan hende det er et par konsultasjoner man skal bidra i.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Jeg kommer nok til å sitte en del på hjemmekontor, men mest hyttekontor i Stavern. Sjøfryd ligger ved Naverfjorden, så et morgenbad hører med fordi en kvikk og frisk hjerne jobber dobbelt så effektivt. En større skjerm kan jeg koble til om jeg skal jobbe med kompliserte Excel-ark, men settes bort etter arbeidsdag. Skriveren er selvsagt parat ved behov og en projektor som kan projisere rett på panelveggen kan være godt å ha en regnfull sommerdag. TV trenger vi ikke.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren?

Vi benytter KI som hjelpeverktøy for oversettelser av brosjyrer og markedsmateriell som produseres sentralt. Vi må følge litt ekstra godt med for den er ikke helt topptrent i Epson-terminologien enda. Ellers foreslo KI at jeg kunne svare dette: På golfbanen er AI mitt hemmelige våpen. Jeg bruker AI-drevne apper som Arccos Caddie for å analysere spillet mitt, få anbefalinger om køllevalg og finne den beste strategien for hver hull. Disse appene samler inn data fra hvert eneste slag, og hjelper meg med å forbedre spillet mitt på en måte som tidligere var umulig...

Hva gjør du på fritiden i sommer?

Med en ny interesse som golf kan det fort ta noen timer av dagen. Kjempefint å komme seg ut i frisk luft og ha et helt annet fokus. Jeg har en innstilling om at det kan være veldig frustrerende og veldig tilfredstillende uansett om man er nybegynner eller har spillt i flere år. «Lakeballs» er allerede blitt et kjent begrep, så jeg sparer LPGA-ballene mine til sandgropene. Nærspill er også viktig, men jeg benytter altså ikke KI på golfbanen. Krabbe er et favorittmåltid, så da må det fiskes og settes teiner. Og så er det jo en kunst å ikke gjøre noen ting. Med en klippesaks og en del busker og trær i hagen er det ren terapi. Alle vekster her har fått sin egen form, litt inspirert av Bonsai-kunsten.