SOMMERKONTORET:

Sommerjobben handler om å bruke kunstig intelligens for å bedre tilfredsheten med tilbakemeldinger, og Hedda Henrikke Friele Eide ser på det som spennende arbeidserfaring. (Foto: Privat)

Studenten som fyller sommeren med nyttig arbeidserfaring

BY-SOMMER: Hedda Henrikke Friele Eide jobber som sommerstudent i Sopra Steria. Hun trives godt i Oslo, særlig med utsikten fra takterrassen i 25. etasje på Posthuset midt i sentrum. 

Publisert

Navn og stilling:

Hedda Henrikke Friele Eide,  Sommerstudent Sopra Steria.

Hva jobber du med i sommer?

I sommer har jeg gleden av å være sommerstudent hos Sopra Steria sammen med 60 andre studenter. Vi er fordelt på ulike avdelinger, hvor jeg jobber i avdelingen som heter Advisory. Jeg jobber i et team med en annen sommerstudent og en graduate på et spennende prosjekt for Handelshøyskolen BI. Prosjektet handler om hvorvidt kunstig intelligens kan bidra til å bedre tilfredsheten med tilbakemeldinger. Jeg ser på dette som en unik mulighet til å tilegne meg relevant arbeidserfaring. Så langt har det vært utrolig spennende og lærerikt å jobbe med en reell kunde. I tillegg til arbeidet, arrangeres det ulike sosiale arrangementer som gir oss muligheten til å bli bedre kjent med de andre sommerstudentene i de ulike avdelingene, samt en fin mulighet til å bli kjent med Sopra Steria som arbeidsgiver. Jeg syntes det er inspirerende å jobbe med Sopra Steria denne sommeren. Å være omringet av kompetente mennesker er både lærerikt og gir meg energi. Det er spesielt gøy å tilbringe sommeren med andre likesinnede studenter. En perfekt balanse av både faglig og sosial input.

Sommerkontoret:

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller noe annet?

I sommer holder vi til på Sopra Steria sitt hovedkontor i Posthuset ved Jernbanetorget i Oslo, men vi har også vært på besøk hos kunden. Pausene nytes ofte i finværet på takterrassen i 25. etasje, med det som må være den beste utsikten Oslo har å by på. Jeg trives godt på kontoret, hvor det både er inspirerende og motiverende å være omringet av dyktige og hyggelige kollegaer. Kontoret er fortsatt fylt med aktivitet, noe som gir mange hyggelige stunder.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren?

Ettersom vi er tidlig i prosjektet, som innebærer å tilegne oss betydelig innsikt, har mye av tiden blitt brukt til å gjennomføre en rekke intervjuer. For å effektivisere prosessen har vi brukt kunstig intelligens som inspirasjon til å utforme intervjuguider. Dette har hjulpet oss med å formulere spørsmål på en mer effektiv måte, slik at vi kan tilrettelegg spørsmålene for å få best mulig innsikt fra intervjuobjektene.

Hva gjør du på fritiden i sommer?

Sammen med de andre sommerstudentene er det mye sosialt som skjer utenfor jobb. Vi har blant annet sett EM-kamper på Kontraskjæret og hatt rebusløp etter jobb. Når solen titter frem, nyter jeg det gode været og tar gjerne et forfriskende bad.