SOMMERKONTORET:

OVERALT-KONTOR: Nelly Flatland i Atea har tre barn og setter pris på at kontoret er uavhengig av sted. (Foto: Privat)

Lader opp til ny rolle som konserndirektør

Nelly Flatlands beskrivelse av sommerens fritidsaktiviteter minner litt om Pippis sommarsong av Astrid Lindgren.

Publisert

Navn og stilling:

Nelly Flatland, Bærekraftdirektør Atea

Hva jobber du med i sommer?

1. august går jeg inn i en ny rolle i Atea. Jeg har de siste årene vært ansvarlig for bærekraftsarbeidet i Atea Norge, men fom august blir jeg ansvarlig for bærekraftsarbeidet vårt på tvers av hele konsernet og dekker Norden og Baltikum. Derfor skal jeg bruke sommeren på å lade opp til en konserndirektørrolle og kna på ambisjonene på vegne av selskapet og hvordan vi skal nå dem. Det gleder jeg meg til!

Fortell om ditt sommerkontor: sitter du på hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller noe annet? 

Med tre barn under fire år er kontoret ofte stedsuavhengig. Det er fabelaktig å jobbe for et moderne og fleksibelt selskap, for det betyr at kontoret kan være overalt og når som helst. Familietid er viktig og skal prioriteres de sommerukene vi har, og da er det nydelig å kunne bruke dagen på stranda og få unna mailboksen på kveldstid.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren? 

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Helst mest mulig! Jeg har hørt bekymra og kritiske bærekraftstemmer som sier at vi må tenke oss om for hvert enkelt prompt vi foretar, men dette har jeg ikke tro på. KI er kommet for å bli og det har revolusjonert min arbeidshverdag. Da har jeg mer tro på at vi må jobbe kraftig med tilgangen på ren og fornybar energi for å imøtekomme det økende behovet. Jeg bruker AI til alt - fra å få en kategorisert handleliste på butikken sortert etter den rekkefølgen jeg går igjennom butikken ut fra ukens middagsoppskrifter, til å få innspill på strategiplaner, analyser og forbedring av oversettelser for å nevne noe.

Hva gjør du på fritiden i sommer? 

Da skal jeg bade i kaldt vann, kysse barnekinn som er klissete av is, tre markjordbær på strå, male på hytta, gå barbeint, være spontan, sitte for lenge oppe i sommernatta, drikke kaffe i morgensola på trappa, høre lyden av dovne insekter som summer, kjenne buldringen av sommerens tordenvær og våkne av strimer med sol gjennom gardinene.