SOMMERKONTORET: 

BALSAM FOR SJELEN: Sommerkontoret, med hundre kvadratmeters takterrasse og umiddelbar nærhet til Bygdøy må vike for noen kontordager med kjæresten på familiehytta i Kilsund. (Foto: Privat)

Elsker variasjon i jobben, noe det blir mye av i sommer

VARIERT: Andrea Sophie Olsen tviler på at hun "rekker å lese den boka" i sommer. Tvert imot satser hun på å sette verdensrekord i et konsept hun kaller variert arbeidshverdag. 

Publisert

Navn og stilling:

Andrea Sophie Olsen,  Graduate Capgemini Invent

Hva jobber du med i sommer?

I sommer skal jeg sette ny rekord i konseptet «variert arbeidshverdag». Jeg gikk av et større prosjekt rett før sommeren, og blir nå dratt inn i de siste ferieinnspurtene til kollegaene mine. 

Den kommende uken skal jeg for eksempel gjennomføre workshops med kunder, bidra med research til et større prosjekt om kunstig intelligens og legge kommunikasjonsstrategi for sosiale medier. Neste uke ser derimot helt annerledes ut – da skal jeg blant annet gjøre research til et foredrag om e-handel og gjennomføre Gen AI og Sustainability-trainings. 

Ukene med andre ord varierte, og dette er det beste med jobben min! Ellers tenker jeg å sette av litt tid til å arrangere kaffeprater med kolleger. Jeg håper å bygge flere relasjoner og ikke minst plukke opp et tips eller to.

hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller noe annet?

Sommerkontoret:

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

I sommer har jeg hovedbase på våre kontorer på Skøyen. Det er så hyggelig å se kollegene sine nå i sommermånedene – alle er i så enormt godt humør! Jeg skal heller ikke legge skjul på at vi må ha noen av de beste sommerkontorene her i Oslo. Hundre kvadratmeters takterrasse og kun 10 minutters gange til Bygdøy. Yes please. 

Når juli for alvor trer inn, tenker jeg likevel å ta noen kontordager på familiehytta i Kilsund. Det er lite som slår de stille morgenene jeg får der nede, og jeg gleder meg til morgenbad på brygga før PC-en åpnes.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren?

Sommerens utenlandstur er faktisk planlagt med en AI travel planner! Jeg er over gjennomsnittlig glad i å organisere små eventyr, men søkeprosessen tar alltid mye tid – i hvert fall når man tar stolthet i å organisere en «perfekt» tur. 

I år promptet jeg derfor min «visjon» for årets Italiatur til AI. Her ble jeg presentert forslag til detaljerte reiseruter, søte Airbnb’s og diverse fritidsaktiviteter. Nå skal vi blant annet på et pastakurs i Positano. Alle ferieplanleggere burde sjekke ut dette! Det er overraskende enkelt, og helt gratis.

Hva gjør du på fritiden i sommer?

Kjæresten min og jeg snakker mye om at vi må bli flinkere til å bruke feriene til å faktisk lade batteriene og chille. Men let's be honest – kommer jeg til å rekke å lese den boka i år? Jeg har mine tvil. Sommeren starter her i Oslo med musikkfestival, bursdagsfeiringer og den eminente tennisturneringen med barndomsgjengen fra Grefsen. 

Deretter blir det en 10 dagers roadtrip i Italia, hvor vi blant annet skal bestige vulkanen Etna og vindsurfe. Selve avslapningen kommer nok nærmere august, når vi vender snuta mot den norske skjærgården. Typen min er en ekte sørlandsgutt, og tar meg med ut i båten så å si hver dag. Jeg elsker å putre av gårde langs kysten, med titalls bad og høy iskremføring. Selv om Italia blir bra, er det lite som slår lyden av måkeskrik og bløte konsonanter!