SOMMERKONTORET: 

SLAPPER AV: Johannes Fatland Skjeie hjelper sommervikarer, og slapper godt av mellom slagene i sommer. (Foto: Privat)

Sommeren går med til å hjelpe sommerstudenter

Uten feriepenger holdes ferien til et minimum. Johannes Fatland Skjeie fra Skatteetatens it-divisjon hjelper fem sommerstudenter med å lage nytt dashboard for web-analyser. 

Publisert Sist oppdatert

Navn og stilling: 

Johannes Fatland Skjeie,  UX-designer Skatteetatens it-divisjon.

Hva jobber du med i sommer?

Jeg er prosjektleder for 5 flotte sommerstudenter, flere av dem som har sin første it-jobb i sommer. Vi jobber med et prosjekt om å lage Dashboards for nye web-analyse data på Skatteetatens nettsider. Planen er å bruke disse dataene internt i etaten til å ta bedre beslutninger i produktutviklingen. Jeg hadde ikke spart opp noen feriepenger siden det er mitt første år i full jobb. Så vi var en gjeng nyansatte kollegaer som trommet sammen et forslag til et sommerprosjekt for etaten, og det gikk gjennom. Så det blir et ganske ungt miljø på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller noe annet?

Sommerkontoret:

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Jeg sitter på vanlig kontor sammen med studentene. HR har hevet ut it-ledelsen ifra sine vanlige plasser i det åpne landskapet og gitt plassene til studentene, og jeg tuslet etter inn i det hjørnet av landskapet med dem. Tenker det er fint for studentene å kunne bare lene seg til siden å spørre meg om ting, i stedet for å sette opp teams møter hver gang de lurer på mer enn en ting.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren?

En god del. Automatisk transkribering av intervjuer. Gjenkjenning av tekst i bilder er en av favoritt funksjonene mine på jobb-telefonen. Jeg kan bare ta bilde av en plakat eller en slide, og kopiere ut teksten med et touch. Ledelsen er også veldig gira på at vi skal «putte KI-en i stuff», så jeg bruker litt Co-pilot til å oppsummere ikke-sensitiv informasjon.

Hva gjør du på fritiden i sommer?

Bader så mye som mulig. Besøke venner. Henge med min smell-gravide søster. Feire pride. Jeg venter egentlig litt på regnvær, så jeg kan spille Zelda: Tears of a Kingdom uten dårlig samvittighet.